odontologams | ortodontams | kineziterapeutams |FMR GYDYTOJAMS

Praktinė ortodontija kitaip su Eider Unamuno

Lektoriai: Eider Unamuno,
tarptautiniu mastu pripažinta ortodontijos specialistė.

\

Seminaro tikslas:

Suteikti odontologams ir ortodontams naują perspektyvą, kaip vertinti pacientų burnos sveikatą, atsižvelgiant į viso kūno biomechaniką. Daugiausia dėmesio skiriama praktiniam mokymuisi, kuriame bus aptarti ir išbandyti būdai, kaip pagerinti pacientų gydymo rezultatus per burnos ir kūno sąsajas. Dalyvių skaičius ribotas, kad būtų užtikrintas individualus dėmesys ir maksimalus praktinis pritaikymas.

\

Apie lektorę

eider unamuno med academy

Eider Unamuno – tarptautiniu mastu pripažinta ortodontijos specialistė, kurią žavi holistinis požiūris į burnos sveikatą ir jos ryšį su viso kūno struktūromis. Jos požiūris ir metodika remiasi ne tik tradiciniais ortodontiniais sprendimais, bet ir išsamia miofascialinių grandžių, okliuzijos pusiausvyros ir kramtymo dinamikos analize.

Sužinokite daugiau apie lektorę: https://eiderunamuno.com/

\

Teorinių ir praktinių žinių paskirstymas:

Seminaro metu bus pristatomi trys pagrindiniai aspektai, kokie yra esminiai praktinėje ortodontijoje. Daug dėmesio bus skiriama praktiniams užsiėmimams, kuriuose dalyviai galės patys išbandyti įvairias technikas ir įgūdžius.

 

– Miofascialinės grandys: burnos ir kūno ryšys 

Burna nėra izoliuota struktūra – ji glaudžiai susijusi su viso kūno myofascialinėmis grandinėmis. Seminaro metu bus paaiškinta, kaip veikia šios grandys, kaip burnos sveikata gali paveikti kūno laikyseną ir raumenų pusiausvyrą. Bus demonstruojami būdai, kaip stebėti šiuos ryšius ir juos vertinti pacientų gydymo metu.

 

– Okliuzinė pusiausvyra – kūno balanso pagrindas  

  Okliuzija yra ne tik dantų kontaktas, bet ir svarbus kūno balanso veiksnys. Seminaro metu sužinosite, kaip pasiekti optimalų okliuzinį balansą, kuris padės išvengti raumenų disbalanso ir pagerins bendrą paciento kūno sveikatą. Bus aptarta, kaip okliuzijos disbalansas gali sukelti raumenų įtampą kaklo, pečių ir net nugaros srityse.

 

– Kramtymas ir TMJ: sąnario sveikatos svarba  

  Kramtymo įpročiai ir laikysena tiesiogiai veikia temporomandibulinio sąnario (TMJ) sveikatą. Mokymų metu bus nagrinėjama, kaip netaisyklingas kramtymas gali sukelti TMJ disfunkciją ir kaip tai paveikia visą kūną. Dalyviai išmoks praktinių metodų, skirtų TMJ sveikatos atkūrimui ir palaikymui, kurie gali būti tiesiogiai taikomi klinikinėje praktikoje.

\

Įgyjamos žinios ir įgūdžiai:

– Holistinis požiūris į burnos sveikatą ir jos ryšį su kūno struktūromis.

– Praktiniai būdai, kaip identifikuoti ir koreguoti miofascialinius disbalansus per burnos ir kūno sąsajas.

– Okliuzijos koregavimas, siekiant išvengti raumenų įtampos ir kūno disbalanso.

– Praktiniai sprendimai, kaip gydyti TMJ disfunkciją, atsižvelgiant į kramtymo ir laikysenos įpročius.